-1.4 C
Oslo
23/01/21
Hangar.no
Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture.

Nye Tromsø lufthavn – skal stå klar i 2024

Tromsø lufthavn Langnes (TOS) blir med sin beliggenhet sett på som landsdelens knutepunkt. Flyplassen som ble satt i drift i 1964, står nå ovenfor en større utvidelse og fornyelse. Og arbeidene startes allerede denne vinteren. Som knutepunkt for kortbanenettet i Troms og Finnmark, samt Svalbard, er flyplassen en vesentlig brikke for å ivareta befolkningsutviklinga, samt næring og turisme.

Avinor har nå inngått byggekontrakt, som blant annet inneholder bygging av en flonk ny terminal med 3 flyoppstillingsplasser, ombygging av Terminal A, riving av Terminal B og en midlertidig utenlandsterminal.

– Vi er veldig fornøyde med å ha nådd denne viktige milepælen i prosjektet. Med dette kan vi igangsette byggearbeidet i vinter, og dermed starte arbeidet med å modernisere lufthavna.

Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Den nye terminalen skal etter planen romme hele 10.000 kvadratmeter, og være en terminal med avgang- og ankomsthall, med innsjekkingsareal, bagasjehall og sorteringhall. Terminalen skal bygges «fleksibelt», som betyr at gatene kan veksle mellom inn- og utlandsflyvninger. Flyplassen skal stå klar ved årsskiftet 2023/2024.

Andre nyheter

Danmark innfører forbud mot flyvninger fra Dubai i fem døgn

Redaksjonen

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer