Nye Tromsø lufthavn – skal stå klar i 2024

Illustrasjon: Nordic - Office of Architecture.

Tromsø lufthavn Langnes (TOS) blir med sin beliggenhet sett på som landsdelens knutepunkt. Flyplassen som ble satt i drift i 1964, står nå ovenfor en større utvidelse og fornyelse. Og arbeidene startes allerede denne vinteren. Som knutepunkt for kortbanenettet i Troms og Finnmark, samt Svalbard, er flyplassen en vesentlig brikke for å ivareta befolkningsutviklinga, samt næring og turisme.

Avinor har nå inngått byggekontrakt, som blant annet inneholder bygging av en flonk ny terminal med 3 flyoppstillingsplasser, ombygging av Terminal A, riving av Terminal B og en midlertidig utenlandsterminal.

– Vi er veldig fornøyde med å ha nådd denne viktige milepælen i prosjektet. Med dette kan vi igangsette byggearbeidet i vinter, og dermed starte arbeidet med å modernisere lufthavna.

Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Den nye terminalen skal etter planen romme hele 10.000 kvadratmeter, og være en terminal med avgang- og ankomsthall, med innsjekkingsareal, bagasjehall og sorteringhall. Terminalen skal bygges “fleksibelt”, som betyr at gatene kan veksle mellom inn- og utlandsflyvninger. Flyplassen skal stå klar ved årsskiftet 2023/2024.

ANNONSE
Forrige artikkelQatar Airways fikk tre nye fraktfly levert på samme tid
Neste artikkelNok et flyselskap forberede siste flyvning med Boeing 747 i passasjerutgave