12.4 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Tilbyr gratis flybilletter med Hainan Airlines til kreditorer

Moderselskapet bak Hainan Airlines, HNA Group, har i et nytt desperat forsøke på å løse de økonomiske problemene, tilbudt kreditorer gratis flybilletter med flyselskapet.

Det er det finansielle selskapet Qianhai Air & Shipping Exchange som eies av HNA Group som nå tilbyr kreditorer avtaler hvor det blir gitt flybilletter fremfor betaling av utestående fakturaer.

I følge Bloomberg skal HNA Group være den aktøren i Kina med størst gjeld. Datterselskapet  HNA Innovation Co. har ikke klart å betale avdrag på lån tilsvarende 43.2 millioner amerikanske dollar, som skulle ha blitt betalt innen september i år.

I følge Bloomberg skal flybillettene som nå tilbys kreditorer ha en verdi på rundt 719 dollar per billett.

En av kreditorene er Bank of Singapore, som ikke er overrasket over tilbudet fra HNA Group og sier til nyhetstjenesten at dette er forventet når en gjør forretninger i Kina.

 

 

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer