Hangar.no
First delivery of 737 MAX to Jet Airways. (PRNewsfoto/Boeing)
Flyindustri

Nytt 737 MAX fly måtte settes på bakken for andre gang

Det indiske flyselskapet Jet Airways har ikke hatt den store suksessen med ett av sine helt nye 737 MAX fly. Flyet som er det første av en lang rekke MAX fly som selskapet har i bestilling ble det første som ble levert fra Boeing 19. juni i år.

En uke senere måtte selskapet ta flyet ut av trafikk på grunn av tekniske problemer. Så ble flyet satt inn i trafikk igjen, men nå har flyet blitt satt på bakken to ganger i løpet av siste uken. Denne gangen er det de nye CFM International LEAP-1B motorene som har fått teknisk feil.

Fredag forrige uke måtte flyet tas ut av trafikk etter at den ene av de to motorene ikke klarte å yte full kraft. Dette skal så ha blitt ordnet av teknikere lørdag, mens søndag var det på nytt å sette flyet på bakken, denne gangen også med tekniske problemer i en av motorene.

Flyet av typen 737 MAX 8 fikk også en fugl i en av motorene 3. juli i år. Da måtte også flyet tas ut av trafikk for å få både rensket opp i motoren og enkelte små deler som måtte byttes melder India Times.

Jet Airways har 225 MAX fly i bestilling hos Boeing. To MAX-fly er så langt levert.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA