11.7 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

Nytt amerikansk flyselskap bestiller 60 Airbus A220

Det nye amerikanske flyselskapet Moxy har torsdag inngått avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om kjøp av inntil 60 nye fly.

Flyene er av typen Airbus A220-300 og kan ta opp til 150 passasjerer.

Airbus-flyene skal produseres ved fabrikken i Mobile i Alabama i USA og leveres direkte derfra til flyselskapet.

Moxy er et nytt selskap som er startet av David Neeleman, grunnleggeren av det amerikanske flyselskapet JetBlue. Neeleman er også den største aksjonæren i TAP Air Portugal, og har vært grunnlegger for selskapet Azul Airlines i Brasil.

Kjøpsavtalen på 60 fly en en firm-avtale som betyr at det er de faktiske flyene som skal leveres. Ingen av flyene er i opsjon.

Andre nyheter

Danske Spies setter opp charterfly til Hellas i dansk høstferie

Hans Olav Nyborg

Flyselskap åpner restaurant i en Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer