12.6 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Great Dane Airlines

Nytt danske flyselskap fikk godkjent sin operative lisens (AOC) torsdag

Det nyoppstartede flyselskapet i Danmark, Great Dane Airlines fikk torsdag tildelt sin driftslisens (AOC) fra det danske luftfartstilsynet Trafikstyrelsen.

Fredag skal selskapet avvikle sin aller første flyvning med 118 passasjerer fra Aalbor til Rhodos.

-Dette er en stor dag for meg personlig, men også for hele gjengen bak Great Dane Airlines, samt også for våre samarbeidspartnere og Nord-Jylland, sier selskapets direktør i en pressemelding torsdag.

Great Dane Airlines er med dagens godkjennelse ett av fem flyselskap i Danmark som har AOC- for å kunne fly over 100 passasjerer per fly. Flyselskapet har fått tildelt AOC-lisens nummer 83 heter det i pressemeldingen.

Selskapet har så langt ett fly, OY-GDC, et Embraer E195LR (Long Range) som er leaset gjennom selskapet Propius Leasing.

Foto: Great Dane Airlines

Andre nyheter

Widerøe får fly Evenes – Bodø med statlig kontrakt

Hans Olav Nyborg

Airbus leverer første nye helikopter med fem rotorblader til Norsk Luftambulanse

Hans Olav Nyborg

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer