Det sør-koreanske flyselskapet Air Premia mottok i går sitt første Boeing 787 Dreamliner fly. Selskapet skal på lik linje med det nye norske selskapet Norse Atlantic Airways satse på utelukkende en flåte bestående bare av Dreamlinere.

Det er leasingselskapet Air Lease Corporation ALC som overlevert det første 787-9 med Trent 1000 motorer til selskapet.

-Vi er glade for å kunngjøre denne første av tre Boeing 787-9-leveranser til Air Premia i dag, sier Steven F. Udvar-Házy, administrerende styreleder i Air Lease Corporation.

Air Premia er Sør-Koreas nyetablerte hybridluftfartsselskap med fokus på direktereiser fra Seoul til internasjonale destinasjoner. . Med en utelukkende Boeing 787-9 Dreamliner-flåte.

Flyselskapet ble etablert i 2017 under navnet AP Air, men skiftet navn til Air Premia i 2018. Håpet er å ha 10 Dreamlinere på plass innen 2024.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no