Det nye flyselskapet Flybair i Sveits har nå 12 dager igjen å skaffe de resterende 300.000 dollar som skal til for å nå målet på en million dollar for oppstart av selskapet.

Flybair har satt seg som mål å ta over hullet som ble til i kapasiteten i flytrafikken i Sveits da SkyWork gikk konkurs i 2018.

Planene om det nye flyselskapet ble lansert 1. november i år, nå satser selskapets ledelse på at de siste 300.000 dollarene skal komme på plass slik at selskapets oppstartkapital er på plass. I tillegg til den en millioner dollar som nå skal på plass, begynner også arbeidet med å skaffe ytterligere 1,5 millioner dollar til driften.

Det er flyplassen i Bern som står bak initiativet til å starte opp et nytt selskap for å erstatte Skyworks som gikk under, og som hadde flyplassen i Bern som sin hovedbase. Bern er forbundsstaden i Sveits og er, med 140 288 mennesker, den fjerde mest befolkede byen i Sveits. 

Det nye flyselskapet blir et virtuelt selskap som skal benytte andre aktører til å fly for seg. Flyene som skal fly passasjerer kommer fra German Airways, et nytt sammenslått selskap av WDL og LGW i Tyskland.

Fra mai 2020 skal rutene være i gang med fokus på 10 europeiske destinasjoner.

Planlagte destinasjoner for selskapet
ANNONSE
Forrige artikkelAirbus nekter å gi opp A380 helt – Satser på bruktmarkedet
Neste artikkelHainan-selskap har satt en fjerdedel av flyflåten på bakken