Nytt flyselskap må utsette oppstarten etter problemer med AOC-lisens og fly

Det nye flyselskapet Fly Atlantic som får base i Belfast i Irland, må utsette oppstarten av første flyvning. Selskapet ble annonsert i november i 2022 og skulle ha kommet i gang første halvdel av 2024.

Nå er dette utsatt til tidligst våren 2025. Årsaken er at selskapet har hatt problemer med å sikre seg AOC-lisens, driftslisens, og ikke minst å få tak i fly til å bruke på selskapets flyvninger. Det er mye frem og tilbake med papirer og godkjennelser som gjør at irske myndigheter er tilbakeholden med å tildele selskapet AOC-lisens nå. Selskapet har heller ikke fly i flåten enda som er et krav for å kunne få lisens.

I følge avisen BelfastLive skal selskapet fly fra flere europeiske byer til både USA og Canada, med rundt 35 destinasjoner innen noen få år. Selskapet har håpet å kunne ha rundt 18 fly innen 2028.

Selskapet har hatt samtaler med både Airbus om A321neo XLR, og Boeing 737-9 eller 737-10 MAX. Men ingen av disse samtalene har så langt ført til at noen avtale er inngått.

Begge produsenten har problemer med å kunne love leveranser av nye fly så raskt som selskapet ønsket dem.

-Vi sliter med å finne fly vi kan operere, tilgangen hos produsentene er så presset nå og den raske økningen i antall reisende etter pandemien skaper utfordringer for alle som ønsker seg nye fly raskt, sier direktør Andrew Pyne til avisen.

ANNONSE
Forrige artikkelÅpner første vedlikeholdsbase for Sukhoi SSJ og MC-21
Neste artikkelAircraft Technician to SAS