Nytt flyselskap ser dagens lys i Storbritannia

Flyselskapet Sentra Airways ser nå dagens lys i Storbritannia. Selskapet har hentet inn sitt første fly og er i prosessen rundt å søke en AOC driftslisens.

Selskapet skrev Hangar.no om første gangen tilbake i 2019, da planene for et selskapet som skulle operere mellom Storbritannia og destinasjoner i Afrika kom opp for første gang.

Nå er det klart at selskapet ønsker å starte forbindelse mellom Storbritannia og Ghana, og håper å kunne ta av med første flyvning i løpet av høsten 2023.

Selskapet ønsker å etablere seg i Storbritannia, men også å kunne ha baser som opererer mellom de forskjellige afrikanske landene. I tillegg ligger det planer for ruter mellom Afrika og Canada samt USA.

For å kunne få tildelt AOC-lisens må et selskap kunne ha minst ett fly i flåten, det har eierne nå løst ved å hente inn en Airbus A330-200 bygget i 2010 og leaset fra Air Lease Corporation.

Flyet som har to Rolls Royce Trent 700 motorer har tidligere operert hos det kinesiske flyselskapet Sichuan Airlines, som B-6517.

-Vi ønsker å takke ALC for å kunne imøtekomme våre krav og for å kunne skaffe oss dette første flyet i flåten til Sentra Airways, vi ser frem til et langt og godt samarbeide mellom de to partene sier Bruce Fenton som er direktør for flyselskapet under en mottagelse for flyet denne uken.

I følge nettstedet Airways skal flyet ha 36 seter i businessklasse og 209 seter i økonomiklasse. Selskapet er i ferd med å rekruttere piloter og kabinansatte, og planlegger å kunne ha mellom tre til fire fly i flåten de neste årene.

ANNONSE
Forrige artikkelPiloter saksøker privatflyoperatøren Netjets
Neste artikkelNy EU-avtale skal gjøre luftfarten grønnere