Hangar.no

Nytt flyselskap vil leie opp mot 20 fly de neste månedene

Planene for det nye flyselskapet Global X er i full gang, og nå sier selskapet at de i løpet av få måneder har sikret seg avtale for leie av opp mot 20 Airbus-fly.

Selskapet skal operere ti Airbus A320 i passasjerutgave, samt ett Airbus A321neo, og mellom fem og 10 Airbus A320 som skal flys som fraktfly, melder Capa.

Flyselskapet satser på at markedet for å leie eller kjøpe fly nå er fordelaktige i forhold til pris, ettersom krisen innen luftfarten kan gi store rabatter og hyggelige priser henter det.

Administrerende direktør i selskapet Ed Wegel sier til The Howard Group i en podcast at selskapet er i rute hva angår planlegging av oppstarten. Alle papirer er sendt inn til myndigheten i Canada og USA hvor selskapet planlegger å operere. Det er ruter til blant annet Florida og Cuba som er under planlegging.

Flyselskapet er i kontakt med et leasingselskapet som vil kunne tilby ombygging av eksisterende Airbus A320 fra passasjerutgave til fraktutgave heter det.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer