-11.8 C
Oslo
17/01/21
Hangar.no

Nytt fraktselskap i Tyskland får driftslisens

Det nystartede fraktselskapet GaroLogic Germany har sikret seg driftslisens (AOC) i Tyskland. Selskapets oppstart har vakt sterke reaksjoner innad i fraktmiljøet i landet, ettersom det er et selskap som eies av Volga Dnepr-Gruppen i Russland som allerede opererer i markedet med AirBrigdeCargo, som selskapet også eier.

Blant annet har Lufthansa Cargo etterspurt hvem som egentlig eier det nye selskapet og om ikke Volga-Dnepr får for store andeler av markedet. For å få AOC-lisens i Europa må selskapet være europeisk og eid av europeiske eiere, noe som i dette tilfelle kun er et selskap i selskapet.

CargoLogic Germany starter opp med to Boeing 737-400F, passasjerfly som er bygget om til fraktfly. På sikt skal flåten økes med inntil ti slike fly.

Nå er selskapet klare for å erobre sin andel av det europeiske fraktmarkedet.

Andre nyheter

Bekreftet: Qatar Airways kvitter seg med halvparten av A380-flyene

Redaksjonen

SAS-sjefen slutter i selskapet

Redaksjonen

Braathens Regional Airways får lånegaranti fra den svenske staten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer