11.6 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto. Hans O. Nyborg

Nytt land setter MAX-flyene på bakken

Indonesiske myndigheter har i dag gitt ordren om at alle 737 MAX-fly skal settes på bakken fra 12. mars i år.

Det kommer i kjølvannet av at et 737 MAX 8 fra Ethiopian Airlines styrtet søndag, kun fem måneder etter at et fly av samme typen fra Lion Air styrtet i Indonesia.

Begge flyene var kun få måneder gammelt.

I natt ble det kjent at kinesiske myndigheter beordret alle selskap i landet som bruker 737 MAX til å sette flyene på bakken inntil det er avklart om flytypen er sikker å benytte i trafikk.

11 MAX fly er dermed satt på bakken i Indonesia, ti av disse tilhører Lion Air-gruppen. Det siste flyet tilhører Garuda Indonesia.

737 MAX FLY STYRTET – 157 FRYKTES OMKOMMET
737 MAX ULYKKE KAN FÅ KONSEKVENSER FOR FLYSELSKAPENE
BOEING: INGEN GRUNN TIL Å SETTE MAX-FLYENE PÅ BAKKEN

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer