Nytt Lufthansa-selskap har fått første fly på plass

Mens sommertrafikken sakte begynner å ta seg litt opp, har Lufthansa fått klargjort det første flyet til selskapets nyeste flyselskap. Eurowings Discover er navnet på datterselskapet som venter utålmodig på å få en egen OAC-driftslisens i Tyskland.

Datterselskapet skal fungere som et charterselskap under merkenavnet Eurowings, men med egen AOC-lisens, og et eget utvalg av destinasjoner.

Denne uken ankom D-AXGB, Airbus A330-200, ferdig påført Discover-titler på flyskroget, som det første av fire fly i flåten. Flyet kommer fra Eurowings-flåten der det har blitt operert siden 2015, før dette var flyet ti år i tjeneste hos Qatar Airways som A7-AFP.

Det nye flyselskapets destinasjoner er hovedsakelig i Karibia, Nord-Amerika og Afrika. Dette er destinasjoner som Eurowings også tilbød tidligere, og konkurrent Condor tilbyr. Selskapet skal også fly til Calgary tre ganger i uken fra Frankfurt i sommersesongen 2021.

Både driften av flyselskapet og ledelsen er separate fra hovedselskapet Eurowings. Mens Eurowings stort sett holder seg borte fra Lufthansa-knutepunktene i Frankfurt og München, og ikke lenger har langdistanseruter i programmet, starter Eurowings Discover på nettopp disse flyplassene, og først ut med flyvninger fra Frankfurt.

De rundt 400 ansatte i Eurowings Discover er rekruttert fra ansatte som har mistet jobben i Lufthansa under pandemien. Det nye selskapet skal benytte 4Y som IATA-kode.

ANNONSE
Forrige artikkelBelgisk flyselskap konkurs
Neste artikkelLufthansa flyr Boeing 747 og A350 på Mallorca-rute