Det rumenske flyselskapet Fly Lili fikk i slutten av oktober godkjent sin søknad om AOC-lisens av rumenske luftfartsmyndigheter.

Selskapet sikret seg en Airbus A320-200 (YR-LIL) kun få uker før søknaden ble behandlet. I tillegg henter selskapet inn en Embraer E145, og en Airbus A310 som selskapet skal fly frakt med.

Airbus A320-flyet er fra 1993 og ble i sin tid levert til Airtours i Storbritannia, før den har hatt en lang liste med operatører bak seg, senest Enter Air i Polen.

I løpet av desember kommer en Airbus A310F som selskapet har leid inn for fem år. På sikt skal også en Embraer 145 og en Airbus A319 inn i flåten. Det skal også i løpet av 2022 komme ytterligere to Airbus A310 slik at fraktflåten blir bestående av tre slike fly. Samtlige A310 kommer fra det tyrkiske fraktselskapet ULS Cargo.

Selskapet planlegger oppstart av ruter mellom Sibiu, en by i det historiske landskapet Transilvania i Romania og München i Tyskland. I tillegg kommer en rute fra Satu Mare til München og Suceva til München.

Bak flyselskapet står en rumensk forretningsmann med hovedbase i Sibiu, og navnet Fly Lili kommer fra hans egen Lilis Restaurant i Romania. Selskapet har ikke gjort kjent hvilken dato som blir den første for flyvninger med passasjerer.

ANNONSE
Forrige artikkelStoraksjonær trekker støtte til tredje rullebane
Neste artikkelNå er Finnair i gang med langruter fra Stockholm