Nytt rumensk flyselskap sikret AOC-lisens

Legend Airlines

Nok ett nytt rumensk flyselskap har sikret seg en AOC-lisens for drift av flyvninger innen kommersielle ruter. Det er flyselskapet Legend Airlines som etter å ha fått på plass sitt først fly, fikk godkjent lisensen forrige uke.

Flyselskapet skal fly med flytypen Airbus A340-300, og det er tidligere fly fra Finnair som skal overtas fra Air Belgium som skal inn i flåten.

Legend Airlines har nå gjort arbeidet ferdig med å få dekoren på det første flyet, og forandringen fra den tidligere operatøren Air Belgium er ikke stor. For flyselskapet har rett og slett bare endret små detaljer på flyet. Air Belgium har fløyet rundt med fargene til det belgiske flagget bestående av rødt, gult og sort. Det har det nye flyselskapet valgt å videreføre, men en liten endring, sort er blitt til blått.

I tillegg har den nye operatøren endret på fargen på motordekslene som også er blitt blå. Det første flyet, YR-LRC (844) står nå parkert på hovedflyplassen i Amman i Jordan. Det over 14 år gamle flyet skal nå få en siste justering på interiøret før flyet skal avgårde til Romania.

Dette flyet ble levert som en av de siste Airbus A340-300 som ble produsert av Airbus til Finnair som OH-LQD i mai 2008. Legend Airlines skal også overta OO-ABB fra Air Belgium, tidligere OH-LQC som ble levert til Finnair i juni 2007.

Så langt har det nye selskapet kun avslørt at det skal operere som et ACMI charter-selskap og at markedet skal være globalt. Hovedbasen til selskapet skal være i Bukarest.

Legend Airlines
Foto: Air Belgium
ANNONSE
Forrige artikkelSkled av våt rullebane i Panama
Neste artikkeleasyJet oppgraderer Airbus-flyene med DPO