Nytt russisk fraktselskap med første Boeing 757

Foto: Erofey Airlines

Det nye fraktselskapet Erofey Airlines har hatt sitt første fraktfly i operasjon siden august i år.  Nå håper selskapet å få økt flyflåten med ytterligere Boeing 757-fly. Planen er en flåte med fem slike fly innen utgangen av 2019.

Det første flyet ble levert i juli i år, et fly som startet sin tjeneste hos United Airlines i 1991. I 2017 ble flyet faset ut fra flåten til det amerikanske selskapet, og bygget om til fraktutgave.

Selskapet skal satse på E-frakt og ønsker å jobbe sammen med det etablerte fraktmarkedet. Basen er på Domodedovo-flyplassen i Moskva, men skal på sikt bli Vnukovo.

For det nye selskapet har veien frem til en AOC-lisens vært tøff. Russiske luftfartsmyndigheter, Rosaviatsiya, har strammet kraftig inn på kravene for et flyselskap etter en lang rekke konkurser de siste årene i landet. Det nye selskapet måtte vise seg økonomisk stabilt og med midler i bakhånd før det kunne startes opp.

Nå er selskapet på vingene og oppdragene renner inn. Selskapet eneste fly flyr en fast rute mellom Moskva og Petropavlovsk-Kamchatsky, men har også hatt oppdrag til Malaysia, Zurich, Barcelona og Dubai.

 

 

ANNONSE
Forrige artikkelWiderøe monterer ADS-B i Dash 8-flyene
Neste artikkelUSA: Starter ruteflyvning fra Boeings hovedbase i Seattle