12 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Erofey Airlines

Nytt russisk fraktselskap med første Boeing 757

Det nye fraktselskapet Erofey Airlines har hatt sitt første fraktfly i operasjon siden august i år.  Nå håper selskapet å få økt flyflåten med ytterligere Boeing 757-fly. Planen er en flåte med fem slike fly innen utgangen av 2019.

Det første flyet ble levert i juli i år, et fly som startet sin tjeneste hos United Airlines i 1991. I 2017 ble flyet faset ut fra flåten til det amerikanske selskapet, og bygget om til fraktutgave.

Selskapet skal satse på E-frakt og ønsker å jobbe sammen med det etablerte fraktmarkedet. Basen er på Domodedovo-flyplassen i Moskva, men skal på sikt bli Vnukovo.

For det nye selskapet har veien frem til en AOC-lisens vært tøff. Russiske luftfartsmyndigheter, Rosaviatsiya, har strammet kraftig inn på kravene for et flyselskap etter en lang rekke konkurser de siste årene i landet. Det nye selskapet måtte vise seg økonomisk stabilt og med midler i bakhånd før det kunne startes opp.

Nå er selskapet på vingene og oppdragene renner inn. Selskapet eneste fly flyr en fast rute mellom Moskva og Petropavlovsk-Kamchatsky, men har også hatt oppdrag til Malaysia, Zurich, Barcelona og Dubai.

 

 

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer