8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Foto: Qantas

Nytt slag i ansiket for Airbus – Qantas dropper åtte nye A380

I dag torsdag kunngjorde det australske flyselskapet at selskapet ikke kommer til å forplikte seg til et endelig kjøp av åtte Airbus A380 hos Airbus.

Det var i 2017 at flyselskapet inngikk en avtale der den skulle føre frem til et endelig kjøp av kjempeflyene.

Nå sier selskapet at de har gjennom sitt styre bestemt seg for å skrinlegge å kjøpe ytterligere fly av denne typen.

Det kommer som et nytt slag i ansiktet for Airbus som allerede sliter med å holde på en avtale om kjøp av flytypen fra Emirates.

LES OGSÅ: Emirates vurderer å droppe avtale om kjøpe av nye A380

-For Qantas er Airbus A380 en flytype som tilhører fortiden, ikke fremtiden sier Ellis Taylor, finansredkatør i Flight Global som følger utviklingen rundt Airbus A380 tett til CNN.

Airbus har bekreftet at Qantas nå har endret sin avtale med Airbus, men vil ikke si noe om hva dette betyr for fremtiden til produksjonen av kjempeflyene.

Andre nyheter

Ville kansellere MAX-bestillingen etter dødsulykken – Nå endrer de seg og ønsker flere slike fly

Hans Olav Nyborg

Australsk flyselskap bygger om tre Airbus A321 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

United Airlines etterlyser klarhet fra Boeing rundt NMA-flyet (797)

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer