Hangar.no
Foto: Qantas
Flykjøp

Nytt slag i ansiket for Airbus – Qantas dropper åtte nye A380

I dag torsdag kunngjorde det australske flyselskapet at selskapet ikke kommer til å forplikte seg til et endelig kjøp av åtte Airbus A380 hos Airbus.

Det var i 2017 at flyselskapet inngikk en avtale der den skulle føre frem til et endelig kjøp av kjempeflyene.

Nå sier selskapet at de har gjennom sitt styre bestemt seg for å skrinlegge å kjøpe ytterligere fly av denne typen.

Det kommer som et nytt slag i ansiktet for Airbus som allerede sliter med å holde på en avtale om kjøp av flytypen fra Emirates.

LES OGSÅ: Emirates vurderer å droppe avtale om kjøpe av nye A380

-For Qantas er Airbus A380 en flytype som tilhører fortiden, ikke fremtiden sier Ellis Taylor, finansredkatør i Flight Global som følger utviklingen rundt Airbus A380 tett til CNN.

Airbus har bekreftet at Qantas nå har endret sin avtale med Airbus, men vil ikke si noe om hva dette betyr for fremtiden til produksjonen av kjempeflyene.

Andre nyheter

Sparket direktør som inngikk avtale om leie av Boeing 777

Hans Olav Nyborg

Første Dreamliner levert til Turkish Airlines

Hans Olav Nyborg

KLM fikk levert første 787-10 – Har 100 års markering som dekor

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer