HCL

Bakkeansatte på København Kastrup lufthavn klarte å ødelegge skroget på en Embraer E190 fra det finske flyselskapet Nordic Regional Airlines da en flybro skulle settes inntil flykroppen.

Hendelsen fant sted 7. februar i år og er undersøkt av danske havarimyndigheter. Alt skal ha foregått som normalt ved at flyet landet på flyplassen, og parkerte ved den aktuelle flybroen. Den ansatte som hadde ansvaret for å styre denne gjorde alt etter boken og alle passasjerer gikk av flyet som de skulle. Også boarding av nye passasjerer gikk som normalt, men da flybroen var trukket vekk og flyet skulle pushes tilbake ble det nærkontakt mellom tauetraktoren og nesepartiet på flyet.

Det ble bestemt at en av pilotene i flyet skulle undersøke om det var noen skader på nesepartiet, derfor skulle den bakkeansatte kjøre flybroen tilbake på plass slik at piloten kom seg ut, heter det i en ny rapport etter hendelsen.

Da skal den bakkeansatte ha blitt blendet av solen, og dermed ble flybroen kjørt inn mot flyet i en annen vinkel enn det som var normalt for å koble seg mot denne flytypen.

Det ene hjørnet av flybroen skal ha punktert flyskroget på Embraer-flyet under den fremre kabindører på samme siden som flybroen skulle på plass.

OH-LKK ble skadet men til tross for at kabinen ikke kunne settes under trykk ble flyet fløyet tilbake til Helsinki, der reparasjonene av dette tok tre uker.

ANNONSE
Forrige artikkelFraktselskap skifter navn
Neste artikkelBILDESERIE: Se bildene fra Norse Atlantics første avgang