Hangar.no
Lufthansa

Øker bruken av biometrisk boarding

Det tyske flyselskapet Lufthansa øker stadig bruken av biometrisk boarding av flyene sin. Selskapet har så langt klart å fylle en Aribus A380 ved flyplassen i Los Angeles på 20 minutter ved hjelp av metoden.

Biometrisk-boarding baserer seg på å digitalt kjenne igjen ansiktet til passasjerer fra innsjekk til boarding. Ved å unngå sjekk og scanning av boardinkortet, slipper en situasjoner som ofte gjør at det kan ta tid dersom det er feil på boardingkort eller noen har rotet bort dette.

Det tar i gjennomsnitt kun to sekunder å scanne ansiktet under selve boardingen. Nå tilbyr Lufthansa denne muligheten for utvalgte avganger fra Los Angeles og også fra Miami. Ansiktsgjenkjenningen har en treffrate på rundt 99,3 prosent av samtlige som skal sjekke og gå ombord i et fly.

American Airlines har også satt i gang boarding ved hjelp av denne metoden. Nye målinger viser at flyselskapene nå reduserer boardingprosessen med 80 prosent i medgått tid.

Andre nyheter

Hawaiian Airlines A321neo måtte nødlande etter at røyk fylte kabinen

Hans Olav Nyborg

Pilotene følte flyet ble truffet av et annet fly før avgang – Tok av fra rullebanen uten å sjekke nærmere

Hans Olav Nyborg

Kjent prisbelønt nyhetsjournalist omkom i flyulykke under innspilling

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer