12.1 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Øker farten på utfasing av MD-11 fra flåten

Selskapet Lufthansa Cargo har satt opp farten på å fase ut sine MD-11F fly fra flåten. I 2018 ble det bestemt at selskapet skulle kvitte seg med MD-11-flyene innen 2024, nå kan det siste flyet være faset ut allerede neste år i 2020.

I følge nettstedet Ch-Aviation kommer akselereringen av å ta ut flyene av flåten som følge av at det er nedgangstider i etterspørsel i fraktmarkedet. Mellom januar og august i 2019 har fraktmarkedet på verdensbasis gått ned med 3,3 prosent.

I dag har Lufthansa Cargo 11 MD-11F fraktfly i sin flåte. Disse flyene er i gjennomsnitt 20 år gamle og svært uøkonomiske å fly i forhold til bruken av drivstoff, samt vedlikehold. Lufthansa Cargo er i ferd med å hente inn nye Boeing 777F i flåten, selskapet har syv av denne typen med en gjennomsnittsalder på fire år.

Selskapet skal vurdere om det skal bestille flere Boeing 777 fra Boeing, men det er kun dersom markedet snur og viser oppgang i frakt.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer