Hangar.no
Foto: Hangar.no
Norge

Økning for de fleste lufthavnene i Norge i juli

Det ble en økning i trafikken over de fleste norske lufthavnene i juli måned. Størst var økningen ved Oslo Lufthavn der trafikken gikk opp med 5,4 prosent, og endte på 2,8 millioner passasjerer i forhold til juli 2017.

– Juli er en måned med mange feriereisende både til og fra Norge, og vi ser at nye feriedestinasjoner vokser frem, sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Bergen lufthavn økte med 3,4 prosent og hadde 591 011 passasjerer i juli. Det er også noe vekst ved Stavanger lufthavn (1,7 prosent) og Trondheim lufthavn (1,2 prosent). De regionale lufthavnene hadde totalt en vekst på tre prosent.

– Flere besøkende til Norge og flere nordmenn som reiser bidrar til økt verdiskaping. Samtidig ser vi at antallet flybevegelser så langt i 2018 er like mange som i 2017, selv om antallet passasjerer så langt i år har økt med 2,6 prosent. Flere store fly og flere solgte seter per fly er grunnen til dette. Samtidig setter flere flyselskaper inn nye og moderne flytyper som bidrar til mindre utslipp og støy, avslutter Spruit.

Det som tegner seg som et nytt mønster for sommeren 2018 er at de tradisjonelle feriemålene har hatt en liten nedgang. På den andre siden melder Avinor at både Hellas og Spania hadde nedgang i trafikken fra Norge i juli.

Tyrkia derimot steg med 33 prosent reisende, Montenegro med 25 prosent og Portugal økte med 9 prosent. Albania er en helt ny destinasjon fra Norge, og bidro også til økningen.

Også flyfrakten hadde en økning i måneden som gikk, etter et par måneder med relativt flat utvikling var det en vekst på flyfrakt ved Oslo lufthavn i juni. Sammenlignet med juni i 2017 ble det flydd 11 prosent mer frakt fra Norges hovedflyplass i år.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Ethiopian Airlines øker på Avinor Oslo lufthavn

Hans Olav Nyborg

Transportselskap på Oslo Lufthavn melder oppbud onsdag morgen

Faktisk helt sant: Nordmenn flyr omtrent fire ganger mer innenriks enn svenskene

Hans Olav Nyborg