Foto: Hans Olav Nyborg

I april hadde Norwegian 1 892 362 passasjerer, en økning på 13 prosent fra samme måned i 2023. Norwegians kapasitet steg med 18 prosent sammenlignet med april i fjor, mens fyllingsgraden var på 80,3 prosent.

I gjennomsnitt hadde flyselskapet 81 fly i drift i april, opp fra 73 i mars, som følge av at sommerprogrammet nå er i gang. Regulariteten gikk ned i april, hovedsakelig på grunn av stengt luftrom i Norge 25. april.

– April markerte starten på årets sommerprogram. Kapasiteten var tydelig oppjustert i april og vi hadde i gjennomsnitt 14 flere fly i drift sammenlignet med fjoråret. Passasjertallene viser en økning på 13 prosent flere passasjerer sammenlignet med samme periode i fjor. Vi er fornøyde med at mange bestiller sommerferien nå. For de som allerede har planlagt reise i sommer anbefaler vi å booke så tidlig som mulig, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Kapasiteten (ASK) var 3 115 millioner setekilometer, som er opp 18 prosent fra året før. Passasjertrafikken (RPK) var 2 553 millioner setekilometer, opp 14 prosent fra april 2023. Fyllingsgraden var 80,3 prosent, ned tre prosentpoeng, blant annet grunnet påsken som i år falt hovedsakelig i mars. I april ble 98,8 prosent av oppsatte flyvninger gjennomført. Mer enn halvparten av alle innstillingene skjedde på 25. april, da flyveleder-streik i Europa og stengt luftrom i store deler av Norge skapte utfordringer for mange flyselskaper. Punktligheten, målt som andel avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var på 81,3 prosent, ned to prosentpoeng fra april 2023.

ANNONSE
Forrige artikkelEmirates oppretter ni nye A350 destinasjoner
Neste artikkelSAS har solgt A320-fly til spanske Vueling