14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: TSA

Økning i beslag av ladde våpen i sikkerhetskontrollene i USA

I juni måned var det en økning i antall beslag av håndvåpen i sikkerhetskontrollene på amerikanske flyplasser, det melder TSA, Transportation Security Administration.

Økningen i beslagene gjelder antallet av våpen som er ladet, og som blir avdekket i håndbagasje på flyplasser over hele USA. Bare den siste uken av juni, mellom 24 og 30. juni ble det totalt sjekket 18,2 millioner reisende i sikkerhetskontrollene som TSA står for, og det ble avdekket 88 våpen i håndbagasje.

Av disse 88 våpen var 78 ladd og klare til å fyres av. I hele juni måned ble det funnet 403 våpen i håndbagasje i USA, det er en økning på 17 våpen i forhold til juni i 2017.

Det å ta med seg våpen gjennom sikkerhetskontrollen i USA kan gi en bot på 13.300 amerikanske dollar, og i enkelte tilfeller også fengselsstraff.

På flyplassen i Nashville ble det også avdekket noe som passasjeren hevdet var nachos ost. Det skulle vise seg å være en kopi av semtex eksplosiver, altså ikke ekte men simulerte. TSA melder at de slo hardt ned på dette selv om det er ufarlig. Det gjelder også for våpen som er reproduksjoner eller av plast.

Hevdet det var nachos ost, var reproduksjoner av eksplosiver. Foto: TSA
Noen våpen som blir avdekket kan ikke avfyres, som ett av disse som er funnet i havet, og tre av disse som er lekevåpen i plast. Ingen av disse slipper gjennom sikkerhetskontrollen. Foto: TSA

Andre nyheter

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Berlin Schönefeld bytter navn

Hans Olav Nyborg

Nå kan du få cashpoint når du handler kryptovaluta

Jan-Kåre Folstad

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer