Økning i juni for Norwegian

Foto: Sebastian E. Burmo

Norwegians trafikktall for juni er fortsatt påvirket av reiserestriksjoner og lite trafikk. Samtidig er det en merkbar økning i antall bestillinger, noe som sees i sammenheng med at en større andel av befolkningen er vaksinert, samt at det har vært oppmykninger i reiserestriksjoner og karantenebestemmelser. Utover juli måned vil antall fly og ruter gradvis øke.

I juni fløy 225 509 passasjerer med Norwegian, noe som er ca. dobbelt så mange som på samme tid i fjor. Sammenliknet med juni 2020 er den totale kapasiteten (ASK) økt med 182 prosent og passasjertrafikken (RPK) opp 102 prosent. Videre lå fyllingsgraden i juni på 62,9 prosent, en nedgang på 25 prosentpoeng sammenlignet med i fjor.

–Med den fortsatte og gradvise åpningen av samfunnet øker bestillingene fra uke til uke. For å imøtekomme etterspørselen har vi gjenopptatt flyvninger til flere populære destinasjoner i Europa. Vi fortsetter å tilpasse rutetilbudet i tråd med økende etterspørsel etter reiser nå i sommer, men også for høsten og kommende vinter, sier konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen.

Norwegian hadde 15 fly i drift i juni. Totalt gjennomførte Norwegian 99,9 prosent av de planlagte flygningene i juni, og av disse var punktligheten på 94,1 prosent.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Norwegian har informert irske myndigheter om avgjørelsen
Neste artikkelIf advarer: Mange rekker ikke flyet når de skal reise