Foto: Hans O. Nyborg

I 2019 har det så langt i år kun ruslet 100.000 flere passasjerer gjennom terminalene på Oslo Lufthavn, enn i 2018. Det ligger derfor kun en økning på 0,5 prosent i år, mot en vekst på nær fire prosent i 2018.

Ser en på 2017 var veksten på hele 7,3 prosent. Nå er det spesielt innlandstrafikken som flater helt ut. I følge Romerikes Blad skyldes dette trolig at markedet er fullstendig mettet når det gjelder antallet flyvninger, passasjerer og ruter innlands i Norge.

I følge Transportøkonomisk institutt er det ikke mulig nå å fly mer her i landet, markedet er på 100 prosent og dermed stanser tallene opp av seg selv. Avisen skriver at det ikke er noe som tyder på at den berømte flyskammen har tatt av i Norge. Det er sammenlagt helt andre årsaker til at flytrafikken nå flater ut.

– Det har vært stagnasjon i innenlandstrafikken i mange år. Det skyldes rett og slett at markedet er mettet. Det er ikke mulig å fly mer her i landet enn vi allerede gjør, slår forsker Harald Thune-Larsen i Transportøkonomisk institutt fast overfor Romerikes Blad.

Trenden er nå at nordmenn blir overgått av utenlandske statsborgere som flyr til og fra Norge, noe som også viser at det heller ikke mange tegn til flyskam ute i Europa, Asia eller USA.

ANNONSE
Forrige artikkelDe Havilland sikrer seg første bestilling av Dash 8
Neste artikkelHar byttet ut 50 flymotorer i løpet av de første to årene med A220