16.1 C
Oslo
18/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Økningen i flytrafikken på Gardermoen uteblir i 2019

I 2019 har det så langt i år kun ruslet 100.000 flere passasjerer gjennom terminalene på Oslo Lufthavn, enn i 2018. Det ligger derfor kun en økning på 0,5 prosent i år, mot en vekst på nær fire prosent i 2018.

Ser en på 2017 var veksten på hele 7,3 prosent. Nå er det spesielt innlandstrafikken som flater helt ut. I følge Romerikes Blad skyldes dette trolig at markedet er fullstendig mettet når det gjelder antallet flyvninger, passasjerer og ruter innlands i Norge.

I følge Transportøkonomisk institutt er det ikke mulig nå å fly mer her i landet, markedet er på 100 prosent og dermed stanser tallene opp av seg selv. Avisen skriver at det ikke er noe som tyder på at den berømte flyskammen har tatt av i Norge. Det er sammenlagt helt andre årsaker til at flytrafikken nå flater ut.

– Det har vært stagnasjon i innenlandstrafikken i mange år. Det skyldes rett og slett at markedet er mettet. Det er ikke mulig å fly mer her i landet enn vi allerede gjør, slår forsker Harald Thune-Larsen i Transportøkonomisk institutt fast overfor Romerikes Blad.

Trenden er nå at nordmenn blir overgått av utenlandske statsborgere som flyr til og fra Norge, noe som også viser at det heller ikke mange tegn til flyskam ute i Europa, Asia eller USA.

Andre nyheter

Norwegian åpner nytt kontor i Riga

Hans Olav Nyborg

Flere hundre SAS-piloter mister jobben

Hans Olav Nyborg

Nytt fly på plass hos Widerøe

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer