Foto: Arbeiderpartiet

Etter et møte med flere flytopper har samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) utsatt fristen for Avinors omstridte flyavgiftsøkning, melder Finansavisen.

Avinor varslet i halvårsresultatet at de vil heve start- og passasjeravgiften for flyselskaper som opererer ved norske flyplasser. De begrunnet økningen med fallende inntekter som følge av mindre flytrafikk enn ventet.

Flyselskapene er bekymret for de varslede økningene og var i september i et krisemøte med samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), som har det overordnede ansvaret for Avinor.

– Vi er jo bekymret for at man får en avgiftsøkning som blir dyr for de reisende og for flyselskapene, sa direktør Erik Lahnstein i NHO Luftfart til NTB i september.

Avgiftsendringen skulle etter planen offentliggjøres innen 1. november. Nå har imidlertid Samferdselsdepartementet utsatt fristen.

«Departementet har behov for mer tid til å vurdere Avinors finansielle situasjon. De nære sammenhengene mellom dette arbeidet og arbeidet med å bestemme rammen for Avinors samlede inntekter fra start- og passasjeravgiften i 2024 gjør at fristen 1. november ikke er mulig å overholde», skriver Samferdselsdepartementet i et skriv til flyselskapene og Avinor, ifølge Finansavisen.

Departementet setter ingen konkret dato som ny frist, men sier at avgiftene «ikke vil bli fastsatt før tidligst 1. desember 2023.»

I skrivet står det heller ikke noe om når de eventuelle avgiftsendringene trer i kraft.

I dag er start- og passasjeravgiften på henholdsvis 75 kroner og 52 kroner. Avinors forslag innebar å heve avgiftene til henholdsvis 100 kroner og 65 kroner, altså en økning på 33 prosent og 25 prosent.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelAnklages for å ha forsøkt å skru av flymotorer, skylder på «magisk sopp»
Neste artikkelBoeing kryper til korset – Nedjusterer antall leveranser av MAX-fly i år