Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Korean Air har fortsatt utfordringer med å få full godkjennelse fra myndigheter i markedet som blant annet det amerikanske når det gjelder å slå seg sammen med Asiana Airlines.

Det amerikanske justisdepartementet United States Department of Justice (DOJ) har sammen med EU varslet at det ikke er gjort nok i forslaget for å få sammenslåingen godkjent når det gjelder konkurransesituasjonen i markedet.

For å bøte på kravene fra amerikanske myndigheter og EU har derfor flyselskapet foreslått å leie ut flere av sine fraktfly til konkurrenten tway Air. tway Air er ett av få lavkostselskap som ikke eies av Korean Air eller Asiana Airlines i hjemmemarkedet og opererer i dag en flyflåte med 26 Boeing 737, hvor 23 er 737-800 og to er 737-8. I tillegg har selskapet tre Airbus A330-300, men ingen av flyene er fraktfly.

t’way Air har selv ikke ønsket å kaste seg inn i fraktbransjen, men har etter at Korean Air kom opp med forslaget valgt å ta dette opp til vurdering.

-Korean Air har kommet med et forslag til oss dr vi leiere flere av selskapets Boeing 747F og 777F, vi har forslaget oppe til vurdering i vårt styre sier en talsmann for flyselskapet t’way til BizFact.

Både amerikanske myndigheter og EU er bekymret over at Korean Air og Asiana Airlines sammen som ett og samme selskap vil bli den største fraktaktøren mellom Korea og Europa samt til USA, noe som gir selskapet en enorm mark på frakttjenester heter det.

Korean Air har foreslått at flyselskapet t’way Air leier ut tre Boeing 747F og tre Boeing 777F.

ANNONSE
Forrige artikkelQantas med logo for støtte av urfolket i Australia
Neste artikkelVulkanutbrudd stenger flyplassen i Catania på Sicilia