8.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

Ønsker ny flyplass ved London

Foto: Hangar.no

Engelske myndigheter ønsker å se nærmere på en mulighet for å bygge en ny flyplass utenfor London, planene kan bli realitet ved Thames Estuary.

Opprinnelig var det ordføreren i London som kom med ideen om å bygge en flyplass i området, men den gang ble dette avvist som helt uvirkelige planer å få gjennomført.

Nå har derimot kapasiteten ved flyplassen rundt London, da spesielt ved Heathrow nærmet seg fullt ved en utnyttelse av rullebanen på 98.5 prosent. Planene er dermed hentet fram igjen.

Forrige uke behandlet House of Commons en luftfartsmelding som skal undersøke alle løsninger med rot i virkeligheten, og om det er behov for enda en flyplass i London-regionen.

London Heathrow håndterer i dag 75.000 flere passasjerer daglig enn den er bygget til å kunne ta unna. Noe som har satt en stopper for at flere flyselskap fra Kina og Brasil har måtte finne andre alternativer enn å øke antall flyvninger til hovedstaden.

Thames Estaury ligger 5,6 mil fra sentrum av London, og en ferdig flyplass kan stå klar i 2030 melder BBC.

 

Andre nyheter

Få med deg det som skjer – følg oss på Instagram: @hangardottno

Steffen Sundt

Ålesund slår Molde i økt trafikk

Hans Olav Nyborg

Svak oppgang for Rygge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer