Foto: Boeing

De tre store luftfarts alliansene Star Alliance, SkyTeam og oneworld oppfordrer myndighetene verden over til å etablere et felles, globalt testsystem for Covid 19.

Et felles system vil hjelpe en fly- og reisebransje i krise mener Singapore Airlines Norden, som støtter initiativet fullt ut.

– Det er ikke tvil om at et felles testregime for Covid 19 på tvers av landegrensene vil løse mange av de utfordringer som både bransjen, de reisende og virksomheter møter akkurat nå. Et felles testsystem vil også gjøre det enklere for myndigheter i alle land, sier Erwin Widjaja, General Manager Nordic i Singapore Airlines.

Singapore Airlines flyr per i dag to ganger ukentlig fra København til Singapore, og med et felles system vil det også være lettere for selskapet å utvide antall flyvninger avslutter Widjaja.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no