Foto: Keflavik Int. Airport

Kribler det i reiselysten nå som samfunnet har åpnet opp og flere har begynt å reise igjen? På Island får du opplevelser og vakker natur i én pakke, og hvis du er litt eventyrlysten kan du besøke både nylig aktive vulkaner og alvemuseer.

En undersøkelse gjennomført av Pollstat på vegne av Icelandair i fjor, viste at nordmenns tradisjonelle solhunger nå viker for reisemål som byr på opplevelser og trygghet. Er du i tillegg ute etter flott natur, vakkert landskap og et livlig restaurant- og uteliv, kan Island være noe for deg.

– Vi ser at mange eventyrlystne nordmenn bestiller tur til Island, hvor de også melder seg på turer til vulkanen Fagradallsfjall og lavatunnelen Raufarhólshellir. Det er mange flotte turmuligheter her, hvor man får se et rikt dyreliv og også kommer tett på fenomener som nylig aktive vulkaner på en trygg måte, sier Bjørn Tore Larsen, salgssjef for Norge i Icelandair.

Det dramatiske, nesten overnaturlige landskapet i Reykjanes er kjent for å huse noen av de mest utrolige kratrene, hulene, lavafeltene og varme kildene i verden. For å la reisende komme tettere på naturopplevelsene, arrangerer lokale aktører guidede turer og opplevelser over hele Island.

– Island har mye forskjellig å by på, både for de eventyrlystne og for de som foretrekker roligere aktiviteter. Hvis du er ute etter fart og spenning kan du prøve å kjøre ATV på Islands sorte strender, som er en opplevelse utenom det vanlige, sier Larsen.

Icelandair har daglige flyavganger tur-retur Oslo-Reykjavik. Fra mai flyr også Icelandair tur-retur Bergen-Reykjavik fire ganger i uken.

Besøk alveskolen eller fly virtuelt over Island
Island har en lang tradisjon innen folketro, spesielt troen på spøkelser, alver og troll. Spøkelses-opptredener er ofte nevnt i de islandske sagaene, som dateres tilbake til begynnelsen av islandsk historie. Hvis du er interessert i eventyr og folketro kan du besøke flere museer i Reykjavik-området som lærer deg mer om spøkelser og alver, og kanskje du til og med ser et selv?

Hvis du er mer interessert i teknologi og naturopplevelser i ett, kan FlyOverIceland sin virtuelle flytur være noe for deg. FlyOverIceland bruker toppmoderne teknologi for å gi deg følelsen av å fly, omgitt av en 20 meter sfærisk skjerm, og med fullbevegelige seter som svever, stuper og svinger mens du føler vinden i håret. Totalopplevelsen passer for mennesker i alle aldre, små som store.

Island er også kjent for sine mange vakre laguner, der du kan slappe av og nyte det varme vannet i vakre omgivelser. Både den blå lagune og «skylagunen» Sky lagoon er verdt et besøk.
 
Verdens tryggeste land
Island er kåret til verdens tryggeste land for 13. år på rad av Global Peace Index, som gjør at du trygt kan bevege deg rundt og nyte øyas uteliv og severdigheter. Reykjavik har et stort utelivsmiljø, med mange trendy barer og utesteder, samlet i et konsentrert område i sentrum av hovedstaden. Reykjavik har også flere restauranter som er anbefalt og har stjerne i Michelin-guiden, hvis du er på jakt etter en real matopplevelse

ANNONSE
Forrige artikkelDette betyr krigen i Ukraina for Avinors flygetjeneste
Neste artikkelVurderer økt produksjon av Tupolev-fly