Hangar.no
Foto: Skjermdump
Flyhistorikk

Opplev Braathens SAFE Friendship i 1970!

Braathens SAFE startet opp sin rute mellom Oslo og Kristiansund i 1970. På denne ruten ble selskapet en viktig postombærer for post til og fra Kvernberget.

Braathens vant konsesjonsavtalen for å trafikkere Kvernberget over SAS noen måneder før åpningen, og hadde ved oppstart åtte daglige anløp, med flygninger til Oslo, Bergen og Trondheim.

Tre av disse gikk anløpene var til og fra Oslo, og avgangene ble på folkemunne døpt «morgenflyet», «middagsflyet» og «kveldsflyet».

Braathens benyttet de første årene seg av Fokker F-27 og F-28-fly på sin produksjon på Kvernberget. I 1971 inkluderte Widerøe Kristiansund i sin kystruteproduksjon, med daglige anløp nordgående og sydgående med deHavilland Twin Otter-fly. Den nordgående ruten gikk til Bodø via Ørland og Trondheim, mens den sydgående til Stavanger via Bergen.

Filmen du ser her ble laget av Postverket i 1970 for å formidle stemningen fra Kvernberget etter åpningen. Filmen er en del av serien med klipp Hangar.no har fått lov å vise av Norsk Postmuseum som har filmene i sin samling.

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

35 år siden Korean Air 747 ble skutt ned av Sovjet

20 år siden Swissair 111 ulykken

Her står et av de tidligere DC-8 flyene til SAS og råtner bort