11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

OSL: Minst seks år for å fjerne miljøgifter

OSL Oslo Lufthavn mener det vil ta minst seks år å fjerne det miljøfarlige stoffet PFOS som har trengt seg ned i grunnvannet under flyplassen.

PFOS er et kreftfremkallende giftstoff som fram til 2006 ble benyttet i brannskum, og hyppig benyttet på øvningsfeltet som brannvesenet benytter inne på flyplassområdet.

I 2010 ble det også en større tilføring av dette giftige stoffet ned i grunnvannet da brannslukkingsanelgget ved hangaren Norwegian leier av SAS ble utløst ved en feil.

Hele området rundt den tidligere grønne hangaren til Braathens SAFE ble full av brannskum. Stoffene trengte seg raskt ned i grunnvannet og nå er flyplassen pålagt å fjeren dette så raskt som mulig.

– Dette er blant de skumleste og mest miljøskadelige stoffene vi kjenner til, sier sjefingeniør i Klif, Sjur Andersen til NRK Østlandssendingen.

– Så langt må vi regne med rundt seks år for å få fjernet denne giften, sier avdelingssjef for vann- og avløpshåndtering ved OSL, Jostein Skjefstad til NRK.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer