Hangar.no
Fornebu flyplass anno 1997
Oslo Lufthavn Gardermoen 20 år

OSL20: Ville beholde Fornebu som reserveflyplass

I 1998 kunne mye ha forandret seg med hensyn til Oslo Lufthavn Fornebu. Dersom Fremskrittspartiet hadde fått sin vilje hadde Fornebu som flyplass bestått, som beredskaps- og reserveflyplass.

Så sent som i september 1998 la Fremskrittspartiet frem et forslag om beholde Fornebu som en reserveflyplass og med mulighet for å bruke flyplassen ved beredskapsbehov.

Det var Folkeaksjonen for nærflyplass på Fornebu som hadde fått med seg det politiske partiet til å fronte deres sak.

Talsmann for FrP i samferdselssaker uttalte til både Aftenposten og VG at ettersom det fortsatt var seks måneder til alt var på plass på Gardermoen, var det behov for å beholde Fornebu som et alternativ. Da Gardermoen åpnet som hovedflyplass 8. oktober manglet det nemlig endel teknisk utstyr i forbindelse med landing når tåken lå tykk over den nye flyplassen. Dette sammen med endel spesialkart var ikke klart før seks måneder etter åpningen.

Luftfartsverket avviste kravene fra folkeaksjonen og FrP. Torsdag 8. oktober 1998 skulle Fornebu være stengt, og det for godt. Aksjonen mot å beholde Fornebu som flyplass i mindre skala var blant annet kommet i stand fordi de som eide mindre privatfly ønsket å fortsette å ha disse parkert på Fornebu.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

OSL20: -Vi er klare til å fly, er det noe problemer?

OSL20: Landet Braathens-fly på feil flyplass!

Hans Olav Nyborg

OSL20: Oslo Lufthavn i bilder 1999 – 2004

Hans Olav Nyborg