Oslo Lufthavn til årets flyplass i CAPA-kåring

Foto: Hans O. Nyborg

CAPAs Aviation Awards for Excellence deles ut til flyselskaper og lufthavner som ikke bare kan vise til suksess og god drift, men som også har vist seg som bransjeledere når det gjelder å tilpasse seg til nye og fremtidsrettede løsninger innen miljø og bærekraft.

Oslo lufthavn ble tildelt prisen som årets lufthavn i kategorien for flyplasser over ti millioner passasjerer årlig. Prisen deles ut til den flyplassen som har etablert seg som en strategisk leder, og som har gjort mest for å fremme og utvikle innovative løsninger i luftfartsbransjen.

Oslo lufthavn ble tildelt prisen for åpningen av den nye terminalen i 2017 samt innovasjonsarbeidet med miljø- og bærekraft.

– Dette er en fin anerkjennelse til oss og alle som jobber på lufthavnen. Vi jobber hver dag for å bli oppfattet som en lufthavn i europeisk toppklasse og dette viser at vi er godt stykke på vei, sier Øyvind Hasaas, lufthavndirektør på Oslo lufthavn.

Høster anerkjennelse for elfly-satsning
I juryens begrunnelse trekker CAPA frem planleggingen og idriftsettelsen av den nye terminalen, arbeidet med ruteutvikling, nye utvidelser og miljøarbeidet, deriblant elektriske fly.
– Oslo lufthavn har vært et foregangseksempel for den europeiske luftfartsbransjen i en årrekke. Åpningen av den nye terminalen, samt deres innovative miljøarbeid er med på å styrke Norges hovedflyplass som en strategisk leder i både Europa og verden for øvrig, sier Mr. Peter Harbison, Executive Chairman i CAPA.​

ANNONSE
Forrige artikkelIndonesia: Lion Air flyet som styrtet skulle aldri ha tatt av
Neste artikkelAir India-Dreamliner traff bygning på Arlanda med en av vingene