Over en million reisende hos Icelandair så langt i 2024

Foto: Hans Olav Nyborg

Det islandske flyselskapet fortsetter sin gode passasjervekst med 307 000 reisende i april. Det er en økning på 4 prosent fra april i fjor, og 3 prosents økning fra mars. Med tre nye sesongdestinasjoner som er i gang i mai, ser Icelandair positivt på fremtiden.

– Med over 300 000 passasjerer i april, og over én million reisende med Icelandair i årets fire første måneder, fortsetter vi å se en sunn økning i antall passasjerer. Etterspørselen i via-markedet er fortsatt stor, og nesten halvparten av de reisende tilhørte denne kategorien, sier Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

I tillegg til at 49 prosent av de reisende i april var via-passasjerer, var det 44 prosent som reiste til/fra Island og 7 prosent som reiste innad i Island. Flyselskapet hadde en punktlighet på 88,3 prosent i april, som er en økning på 7,8 prosentpoeng fra i fjor.

– Nedgangen i til og fra-markedet kan forklares med et skifte i påsketrafikken fra april til mars i år. Ellers er vi fornøyde med å øke vår punktlighet, noe som er takket være et stort fokus og gode prestasjoner fra våre ansatte, sier Bogason.

I mai introduserte også Icelandair tre nye sesongdestinasjoner til Færøyene, Pittsburgh og Halifax.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS og Apollo inngår ny milliardavtale
Neste artikkelTurbulens; Britisk statsborger døde – 40 andre skadd