Hangar.no
Wikipedia

Over og ut for Indias største private flyselskap – Innstiller alle flyvninger

Det indiske flyselskapet Jet Airways fløy sin siste flyvning i dag. Da det ikke lykkes selskapet fredag å få mer lån fra landets banker, og investorene med Etihad Airways i spissen ikke ville gå inn med mer kapital, var det definitivt over i dag.

Selskapet har i tre måneder blitt fratatt flere og flere fly fra flåten på nær 100 fly. Det er leasingselskapene som har bedt indiske myndigheter om å avregistrere flyene, for så å hente disse tilbake til basene sine.

Jet Airways har flere år bak seg med økonomiske problemer. I 2019 eskalerte det da lønninger til piloter, kabinansatte og bakkemannskaper uteble. I tillegg ble det ikke betalt leie for flyene som er eid av leasingselskap, og de siste ukene har flere og flere flyplasser nektet å fylle opp flyene til Jet Airways med drivstoff, med mindre de betalte kontant.

Konkursen i selskapet kommer ikke som noen overraskelse, men kommer sent. Indiske myndigheter har strukket seg langt i å la selskapet få operere flyene frem til denne uken hvor alle internasjonale flyvninger måtte kanselleres. Myndighetene hadde troen på at det skulle ordne seg og lot selskapet få operere nasjonale flyvninger både mandag og tirsdag.

Onsdag var kontoen tom og alle flyene som er igjen i flåten ble satt på bakken.

Selv skriver flyselskapet at det kun er midlertidig satt på bakken i påvente av å finne andre kilder for kapital når eierne og bankene ikke vil bidra.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer