Overtar driften av parkering på fem flyplasser hos Avinor

Tromsø lufthavn - Foto: Hans O. Nyborg

Parkeringsselskapet Onepark tok 1. juni over parkeringsordningene på fem flyplasser hos Avinor. Det er i Tromsø, Bodø, Harstad/Narvik, Ålesund og Kristiansand at selskapet nå skal drifte parkering.

Totalt hadde OnePark lagt inn et anbud på drift av 28 flyplasser hos Avinor, og vant dette anbudet. I oktober 2022 overtok selskapet parkeringen ved 23 flyplasser, og nå følger de siste fem også inn i rekken.

Kontrakten for driften av parkering på flyplassene landet over har en verdi på 850 millioner kroner og er gjeldene for 10.767 parkeringsplasser totalt.

– Vi har allerede et langt og godt samarbeid med Onepark, og vi er trygge på at overgangen kommer til å gå veldig fint. Bortsett fra måten man betaler på, vil nok de fleste merke liten forskjell når vi nå skifter til nytt parkeringsselskap på disse fem lufthavnene, sier Jørn Roald Wille, forretningsutvikler i Avinor.

Med de fem flyplassen der Onepark nå tar over vil gi 6228 parkeringsplasser, som alle får skiltgjenkjenning og Autopayløsninger for betaling.

– Disse fem er de største lufthavnene i denne kontrakten, og nå ser vi frem til å overta og komme i gang med driften av disse. Vi har i de siste månedene gjort alt vi kan for at overgangen til Onepark på flyplassene skal bli så enkel og god som mulig. Vi bytter blant annet til nye kameraer, som skal lese bilskiltene enda bedre. Skiltgjenkjenningen gjør at man ikke trenger å trekke billett. Og glemmer man å betale, får man heller ikke bot, men en faktura i posten, sier Leif Nymoen, administrerende direktør i Onepark.

ANNONSE
Forrige artikkelQatar Airways: – Vi dropper første klasse på våre nye langdistansefly
Neste artikkelSatte rekord i kulde på Røros-lufthavn i mai