16.6 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Pakistansk flykjøp skaper uro

Forrige uke ble det kjent at Boeing og Pakistan International Airlines har undertegnet avtalen om kjøp av de fem Boeing 777-flyene som flyselskapet har hevdet at de ville kjøpe siden november 2011.

Men nå har det oppstått uro i kjølevannet av at avtalen ble gjort kjent via en pressemelding fra Boeing. Det er nettopp denne pressemeldingen som skaper trøbbel for flyselskapet hjemme, i meldingen blir prisen  Boeing oppgir for hvert av flyene satt til listepris. Ledelsen i PIA sier på sin side at de har fått en pris på 150 millioner dollar for hver Boeing 777, en pris som skal tilsvare det gode forholde de to selskapene i mellom.

Problemene har også blitt større etter at en talsmann for PIA oppga overfor den pakistanske forsvarskomiteen at prisen for hvert fly er 190 millioner amerikanske dollar.

Pakistanske myndigheter fikk i juli 2011 en avtale oversendt fra Boeing og PIA som på sin side viser at hvert fly skal koste 288 millioner dollar, mens det femte Boeing 77-flyete ville ha en pris på 343 millioner dollar.

Dermed er forvirringen total både i mediene og hos flyselskapet samt på offisielt hold i Pakistan.

Boeing har på sin side kommentert at de aldri oppgir annet enn listepris for fly, og avslører ikke hver hvert enkelt selskap betaler for flykjøp.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer