Forrige uke ble det kjent at Boeing og Pakistan International Airlines har undertegnet avtalen om kjøp av de fem Boeing 777-flyene som flyselskapet har hevdet at de ville kjøpe siden november 2011.

Men nå har det oppstått uro i kjølevannet av at avtalen ble gjort kjent via en pressemelding fra Boeing. Det er nettopp denne pressemeldingen som skaper trøbbel for flyselskapet hjemme, i meldingen blir prisen  Boeing oppgir for hvert av flyene satt til listepris. Ledelsen i PIA sier på sin side at de har fått en pris på 150 millioner dollar for hver Boeing 777, en pris som skal tilsvare det gode forholde de to selskapene i mellom.

Problemene har også blitt større etter at en talsmann for PIA oppga overfor den pakistanske forsvarskomiteen at prisen for hvert fly er 190 millioner amerikanske dollar.

Pakistanske myndigheter fikk i juli 2011 en avtale oversendt fra Boeing og PIA som på sin side viser at hvert fly skal koste 288 millioner dollar, mens det femte Boeing 77-flyete ville ha en pris på 343 millioner dollar.

Dermed er forvirringen total både i mediene og hos flyselskapet samt på offisielt hold i Pakistan.

Boeing har på sin side kommentert at de aldri oppgir annet enn listepris for fly, og avslører ikke hver hvert enkelt selskap betaler for flykjøp.