Hangar.no

Panikk på russisk 737

Noe som så ut som et stort hull i den ene vingen hindret ikke pilotene på et Boeing 737 fly fra det russiske flyselskapet Transaero å ta av fra en flyplass i Sibir. Med skrekkslagne passasjerer i kabinen bestemte kapteinen seg for at han ville ta av

De rundt 70 passasjerene fikk panikk da en av dem oppdaget et stort hull i den ene vingen like ved festet til den ene motoren, da denne beskjeden ble gitt videre inn til cockpiten ble det avfeiet av mannskapet melder Moscow News.

Etter en lengre ventetid uten nærmere beskjed til passasjerene bestemte kapteinen seg for å reise, da flyet skulle taxe ut brøt det på nytt ut panikk og de fleste om bord løp mot nødutgangene og ville av flyet.

Dermed bare det tilbake til terminalen hvor 27 av de 70 passasjerene nektet å være med flyet videre.

En talsmann for Transaero sier det hele dreier seg om en misforståelse, hullet i vingen er et inspeksjonshull for teknikere hvor det manglet et lokk som skulle vært på plass sier han til avisen.

Det skal aldri ha vært noen fare for passasjerenes liv, og flyet kan fint ta av og fly selv om dette lokket mangler legger han til.

Nå skal russiske myndigheter undersøke saken nøyere og det russiske luftfartstilsynet har åpnet en sak mot selskapet for å få klarhet i omstendighetene rundt det som skjedde.

Russiske medier sier passasjerene var sterkt kritiske til at dersom pilotene viste hva hullet var og at det manglet et lokk, burde dette ha vært forklart for de som satt i kabinen slik at de roet seg. Men ingen sa noe og alt ble bare avvist fra kabinbesetningen.

Andre nyheter

FAA: Denne flytypen er fortsatt utsatt for forstyrrelser fra mobiltelefoner

Hans Olav Nyborg

Boeing ferdig med testen av ny 737MAX software

Jan-Kåre Folstad

United-fly tok fyr i Seattle

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer