Mens Singapore Airlines på nytt har vunnet frem som verdens beste flyselskap i den prestisje tunge prisen hos SkyTrax, er det ganske så langt ned på listen vi må for å finne våre egne flyselskap SAS og Norwegian.

Flyselskapet SAS kommer på en 84 plass, fra plass nummer 64 året før, mens Norwegian på listen over de beste 100 flyselskapene i verden, havner på tredje siste plass, på plass 98 mot plass 84 i 2022.

Lyspunktet for selskapene kan være listen over de beste 10 flyselskapene i Nord-Europa, der det finske flyselskapet Finnair troner på førsteplassen, med SAS etterfølgende på andre plass. Det islandske flyselskapet PLAY har snappet plassen foran Norwegian som havner på en fjerdeplass.

Norse Atlantic Airways er nye på listen og karrer seg til en sjette plass under Icelandair, mens BRA, Air Greenland og Atlantic Airways fra Færøyene ligger tett foran Widerøe på en tiende og siste plass.

Faksimile SkyTrax

Hos selskapene fra Øst-Europa er det airBaltic som igjen topper listen, foran polske LOT og Wizz Air på en tredjeplass.

-Hos airBaltic jobber vi hele tiden med å forbedre og innovere, og teamets utrolige motivasjon, engasjement og lidenskap er det som driver oss. Vi er takknemlige for våre passasjerer og Skytrax for at vår innsats igjen skal bli anerkjent i internasjonal skala, og det er en stor ære å motta denne prisen på vegne av hele airBaltic-teamet, sier Martin Gauss, president og administrerende direktør i airBaltic.

På listen over beste flyselskap i Vest-Europa troner Air France etterfulgt av Swiss på andreplass og British Airways på en tredjeplass.

KLM har fått en sjette plass bak Lufthansa på fjerde, og Jet2 er på 10 plass.

For selskapene i Europa sett under ett ble det Turkish Airlines som ble kåret til best flyselskap foran Air France og Swiss.

-Alle våre Air France-team er ekstremt stolte av disse prisene, som anerkjenner den utmerkede reiseopplevelsen vi tilbyr våre kunder, spesielt når det gjelder La Première-tilbudet vårt, som igjen er blant de beste i verden. Denne eksepsjonelle tjenesten er en del av vårt DNA og muliggjør oss for å fremme det beste av fransk livsstil over hele verden», sier Air France-sjef Anne Rigail .

Over dammen og til Nord-Amerika er det Delta Air Lines som kommer på første plass foran Air Canada og United Airlines på tredjeplass. Sist på listen ligger American Airlines.

Midtøsten preges av de samme med Qatar Airways på toppen, Emirates på en andreplass og Etihad Airways på tredjeplass.

Singapore Airlines ble best i Asia, med ANA på andreplass og Japan Airlines på tredje.

ANNONSE
Forrige artikkelPAS23: Boeing inngår avtale om salg av 40 MAX-fly
Neste artikkelSingapore Airlines er verdens beste flyselskap