12.6 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Passasjerer raser etter konkursen i Flybmi lørdag

Lørdag var det over og ut for det skotske flyselskapet Flybmi (British Midland Regional). Flyselskapets 17 fly måtte settes på bakken lørdag, passasjerene ble dermed stående uten flytransport på selskapets ruter til 25 destinasjoner i Europa.

Flyselskapet skylder på høye drivstoffpriser og utfordrende tilstander rundt Storbritannias utmelding av EU gjennom Brexit.

På flyplasser i Storbritannia raser nå briter over at avgangene er kansellert og at informasjonen fra flyselskapet har vært svært dårlig rundt rettigheter når alle flyene nå er kansellert.

I følge avisen The Standard har selskapet gitt sine kunder beskjed om å kontakte kredittkortselskapet for å få tilbake pengen for flyturen de når ikke får tatt.

Flyselskapet har hatt økonomiske problemer over lengre tid. Så sent som i oktober 2018 fikk Flybmi inn ny ledelse som skulle ta fatt på problemene med selskapets økonomi.

Selskapet har hatt sin base på flyplassen i Glasgow og har vært under eie av to brødre, Stephen og Peter Bond. I løpet av en uke har selskapet operert 600 flyvninger og har hatt 376 ansatte.

Selskapet skriver på sine nettsider at selskapet hadde 522.000 passasjerer i 2018, og fløy 29.000 flyvninger.

Rutene har blant annet gått til Oslo og Stavanger i Norge.

Andre nyheter

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Siste: Lufthansa Airbus A380 er historie

Hans Olav Nyborg

Må sette 115 Boeing 737 på bakken som følger av vektproblem

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer