12.2 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Flyet som ble skutt ned - Wikipedia

Passasjerfly ble skutt ned i Somalia

Etiopiske militære ledere innrømmer at de ga ordren om å skyte ned et Embraer 120 fly 4. mai ved flybasen Berdale i Somalia.

Flyet ble operert av flyselskapet East African Express Airways og hadde to piloter og fire passasjerer i tillegg til medisinsk utstyr ombord.

Flyet ankom fra Baidoa og etiopiske styrker mente flyet hadde en høyst uvanlig innflyvning mot flyplassen, i redsel for at det var snakk om et selvmordsforsøk valgte de å skyte ned flyet. Styrkene skal ha benyttet en missil som ble avfyrt mot flyet.

Somaliske myndigheter skal nå etterforske nedskytingen, melder Aviation Herald..

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer