Hangar.no
Foto: Twitter

Pegasus Airlines-fly måtte evakueres på flyplass i Düsseldorf

Alle ombord i et Boeing 737-800 fra det tyrkiske flyselskapet Pegasus Airlines måtte evakueres ved hjelp av nødskliene på flyet etter landing på flyplassen i Düsseldorf lørdag.

Årsaken var at en av flygelederne i tårnet på flyplassen observerte flammer og røyk fra flyets landingshjul etter at flyet var nede på rullebanen. Det ble derfor igangsatt full evakuering av flyet når det stanset opp.

Flyselskapet skriver i en melding på Twitter at TC-CPU, som ble benyttet på rute PC1003 fra Istanbul til Düsseldorf, landet som normalt på flyplassen men at det bel oppdaget flammer og røyk fra undersiden av flyet. Det ble derfor igangsatt evekauering av flyet.

Tyske havarimyndigheter er informert om hendelsen, og vil undersøke omstendighetene rundt hva som er årsaken.

Ingen skal ha kommet til skade under evakueringen.

Videoer i sosiale medier viser evakueringen og at denne skjer ved terminalen på flyplassen. Den viser også at flere passasjerer har med seg bagasje og personlige eiendeler under evakueringen.

Andre nyheter

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Måtte nødlande Antonov 124 – skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer