-1.8 C
Oslo
19/01/21
Hangar.no
Twitter

Pegasus Airlines-pilot arrestert etter havari som kostet tre passasjerer livet

Tyrkiske myndigheter har sørget for å arrestere en av pilotene som hadde ansvaret for Boeing 737-800 flyet som havarerte tidligere i februar på flyplassen i Istanbul.

Piloten var kaptein på flyvningen som endte med at flyet skled av rullebanen og endte opp i tre deler ved enden . I følge Reuters ønsker ikke tyrkiske myndigheter å gå nærmere i detalj, enn at kapteinen er arrestert etter at de to pilotene er avhørt om hendelsen.

Flyet ankom fra Izmir og skled av rullebanen under landingen, for deretter å falle ned en skråning på 30-40 meter. Tre av de 177 passasjerene og mannskapet på seks som var ombord, døde som følger av skadene de pådro seg i havariet.

Det skal ha vært kraftig vind og regn i området da pilotene tok flyet inn for landing. Flygeleder i tårnet på flyplassen i Istanbul skal ha advart pilotene om at de to forgående flyene hadde måtte avbryte landingen for å prøve på nytt.

Pilotene i det aktuelle flyet som havarerte bestemte seg allikevel for å fortsette landingen.

Andre nyheter

KLM-fly på bakken i Kina i to uker

Redaksjonen

Her har bilisten rotet seg inn på taksebanen

Redaksjonen

Indonesia er det farligste sted i verden å fly

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer