I 1981 startet lavprisselskapet PeoplExpress opp ruter fra Newark Internasjonale flyplass, med dårlig service, mange kanselleringer og en drift som mildt sagt var uortodoks.

En forretningsmann fra Virginia nå i ferd med å børste støv av selskapet og relanserer PeoplExpress med base i Virginia Newport på Williamsburg International Airport.

Michael Morisi sier til den amerikanske nettavisen NJ at selskapet ikke skal være i nærheten av det gamle selskapet og han hadde heller ikke noe å gjøre med selskapet som gikk konkurs på 80-tallet.

Avisen har innhentet opplysninger fra U.S Department of Transportation, hvor søknaden fra det nye selskapet er klassifisert som “aggressive, low-cost, low-fare airline…”.

Selskapet vil starte opp med åtte Boeing 737, og håper å hente inn ytterligere åtte maskiner til innen ett år av driften.

Ideen bak det nye selskapet er å klare å innhente de som i dag heller setter seg i bilen og kjører framfor å kaste seg på et fly fra Southwest eller tilsvarende.

Selskapet har som så mange andre i denne klassen startet opp nettsider med lovnader om det ene etter det andre, luftfartsanalytikere i USA er derimot skeptiske til om de kommer seg i lufta.

Selskapets nettsider finner du her!

Flyselskapet håper å kunne starte opp i løpet av 2012 og avventer nå godkjennelse og eget AOC.

Totalt er det 12 Boeing 737-400 som selskapet har tegnet avtale om å leie fra sommeren 2012.

PeoplExpress er også i ferd med å bygge en egen hangar på hjemmebasen for å kunne ta lettere vedlikehold når det er behov for dette.

 

ANNONSE
Forrige artikkelStreik i Finnair fram til fredag
Neste artikkelBoeing gjør endringer på 737MAX