13 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

PeoplExpress står opp fra de døde

I 1981 startet lavprisselskapet PeoplExpress opp ruter fra Newark Internasjonale flyplass, med dårlig service, mange kanselleringer og en drift som mildt sagt var uortodoks.

En forretningsmann fra Virginia nå i ferd med å børste støv av selskapet og relanserer PeoplExpress med base i Virginia Newport på Williamsburg International Airport.

Michael Morisi sier til den amerikanske nettavisen NJ at selskapet ikke skal være i nærheten av det gamle selskapet og han hadde heller ikke noe å gjøre med selskapet som gikk konkurs på 80-tallet.

Avisen har innhentet opplysninger fra U.S Department of Transportation, hvor søknaden fra det nye selskapet er klassifisert som «aggressive, low-cost, low-fare airline…».

Selskapet vil starte opp med åtte Boeing 737, og håper å hente inn ytterligere åtte maskiner til innen ett år av driften.

Ideen bak det nye selskapet er å klare å innhente de som i dag heller setter seg i bilen og kjører framfor å kaste seg på et fly fra Southwest eller tilsvarende.

Selskapet har som så mange andre i denne klassen startet opp nettsider med lovnader om det ene etter det andre, luftfartsanalytikere i USA er derimot skeptiske til om de kommer seg i lufta.

Selskapets nettsider finner du her!

Flyselskapet håper å kunne starte opp i løpet av 2012 og avventer nå godkjennelse og eget AOC.

Totalt er det 12 Boeing 737-400 som selskapet har tegnet avtale om å leie fra sommeren 2012.

PeoplExpress er også i ferd med å bygge en egen hangar på hjemmebasen for å kunne ta lettere vedlikehold når det er behov for dette.

 

Andre nyheter

Windjet mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Russisk flyselskap ikke i luften igjen

Hans Olav Nyborg

Pluna Air mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer