Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Person påkjørt av Southwest Airlines fly under landing på rullebane

Pilotene ombord på Southwest Airlines rute WN1392 mellom Dallas og Austin i USA fikk en skremmende opplevelse torsdag under landing. Like etter at hjulene var satt ned på rullebanen oppdaget pilotene en person som sto ute på selve rullebanen.

Pilotene gjorde de de kunne for å styre flyet som var i fart unna personen, og rapporterte til tårnet denne hendelsen. Kort tid etter ble det fra sikkerhetspersonell på flyplassen oppdaget en livløs person på rullebanen. Personen var blitt truffet av Boeing 737-700-flyet.

I følge ledelsen ved flyplassen i Austin var personen som, ble funnet død som følger av skadene etter å ha blitt truffet av den ene motoren på flyet.

FAA skal nå undersøke hva personen gjorde på rullebanen, og hvordan det var mulig at ikke flyplassens sikkerhetspersonell oppdaget dette heter det i følge CBS.

Flyets motordeksel fikk skader på seg i sammenstøtet med personen.

Et Airbus A220 fly fra Delta Air Lines måtte omdirigeres i forbindelse med at personen ble funnet død på rullebanen.

Andre nyheter

Landingshjulene knakk under landing

Hans Olav Nyborg

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer