Hangar.no

PIA Airbus A320 styrtet i Pakistan

Et Airbus A320-200 (Rute PK-303) fly fra det pakistanske flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) skal ha styrtet nær Karachi i Pakistan fredag.

Flyet skal ha blitt benyttet på rute mellom Lahore og Karachi, og skal ha styrtet nær Model Colony i Pakistan. Det skal ha vært rundt 100 personer ombord.

I følge The News i Pakistan skal flyet ha havarert i forbindelse med landingen det var i ferd med å utføre. Kilder sier til avisen at pilotene skal ha meldt fra om problemer med landingshjulene til flyet.

Pilotene og tårnet skal ha blitt enig om en go-around, som betyr at pilotene avbryter landingen og tar en runde for å forsøke å få orden på landingshjulene, og så lande på nytt. Det skal ha vært under dette andre forsøket på å landet at flyet plutselig stupte ned mot bakken.

Flyet skal ha styrtet i et boligområde og flere hus skal være totalskadd.

Det er ikke kjent enda hvor mange som er omkommet. Redningsarbeidet skal være vanskelig på grunn av smale gater og trange smug der flyet har styrtet i et boligkvarter.

Flyet skal være AP-BLD, Airbus A320-200 som ble bygget i 2004 for China Eastern Airlines, leid av PIA fra oktober 2014.

Dette er den første ulykken selskapet har med Airbus A320-typen. Forrige alvorlige ulykke med et stort antall døde var i 2016 da et ATR 42 fly fløy rett inn i en fjellside nær Havelian i Pakistan. Selskapet hadde en ulykke sist med et Airbus-fly i 1992 da et Airbus A300B4 fløy inn i en fjellside nær Katmandu.

Fra stedet flyet styrtet – Twitter

SAKEN OPPDATERES

Andre nyheter

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Måtte nødlande Antonov 124 – skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer