Et Airbus A320-200 (Rute PK-303) fly fra det pakistanske flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) skal ha styrtet nær Karachi i Pakistan fredag.

Flyet skal ha blitt benyttet på rute mellom Lahore og Karachi, og skal ha styrtet nær Model Colony i Pakistan. Det skal ha vært rundt 100 personer ombord.

I følge The News i Pakistan skal flyet ha havarert i forbindelse med landingen det var i ferd med å utføre. Kilder sier til avisen at pilotene skal ha meldt fra om problemer med landingshjulene til flyet.

Pilotene og tårnet skal ha blitt enig om en go-around, som betyr at pilotene avbryter landingen og tar en runde for å forsøke å få orden på landingshjulene, og så lande på nytt. Det skal ha vært under dette andre forsøket på å landet at flyet plutselig stupte ned mot bakken.

Flyet skal ha styrtet i et boligområde og flere hus skal være totalskadd.

Det er ikke kjent enda hvor mange som er omkommet. Redningsarbeidet skal være vanskelig på grunn av smale gater og trange smug der flyet har styrtet i et boligkvarter.

Flyet skal være AP-BLD, Airbus A320-200 som ble bygget i 2004 for China Eastern Airlines, leid av PIA fra oktober 2014.

Dette er den første ulykken selskapet har med Airbus A320-typen. Forrige alvorlige ulykke med et stort antall døde var i 2016 da et ATR 42 fly fløy rett inn i en fjellside nær Havelian i Pakistan. Selskapet hadde en ulykke sist med et Airbus-fly i 1992 da et Airbus A300B4 fløy inn i en fjellside nær Katmandu.

Fra stedet flyet styrtet – Twitter

SAKEN OPPDATERES

ANNONSE
Forrige artikkelLegger ned hovedbasen til datterselskap
Neste artikkelMDF-100, flyet som aldri kom lengre enn på tegneblokka