PIA ATR-fly kjørte full fart inn i Boeing 737 under motortest

Et ATR 72 fly fra flyselskapet Pakistan International Airlines fikk store skader da det under en motortest fikk høy fart og kolliderte med et Boeing 737-fly.

Det var på flyplassen i Karachi i Pakistan at ATR-72 flyet nettopp var rullet ut av en hangar etter 3C-teknisk sjekk. Teknikere skulle utføre en motortest mens flyet sto parkert ved hangaren. Da motorene sto med full kraft, fikk flyet plutselig fart på seg og endte med å kollidere med Boeing-flyet.

Boeing 737-flyet tilhører selskapet Shaheen Air og er av typen Boeing 737-400 (AP-BJU), et fly som er tatt ut av tjeneste hos flyselskap og sto lagret på flyplassen. Flyet er bygget i 1992 for Malaysia Airlines. Shaheen har operert dette flyet siden 2012, før det ble tatt ut av tjeneste i 2017.

ATR-72 flyet (AP-BKW) ble produsert i 2012 for UTAir i Russland. PIA har operert flyet siden juni 2015.

Havarikommisjonen i Pakistan skal undersøke hva som var årsaken til hendelsen skriver avisen The Dawn. Ingen skal ha kommet til skade og det var ingen passasjerer i noen av flyene.

Boeing 737-400 flyet skal i følge flere nettsider om luftfart være delvis uten motorer og andre deler som er benyttet på andre fly i flåten til selskapet.

 

 

ANNONSE
Forrige artikkelIlyushin-fly skled av rullebane i Russland
Neste artikkelKLM jumbojet landet for siste gang – Blir bevart ved hotell nær Schiphol