Hangar.no

PIA ATR-fly kjørte full fart inn i Boeing 737 under motortest

Et ATR 72 fly fra flyselskapet Pakistan International Airlines fikk store skader da det under en motortest fikk høy fart og kolliderte med et Boeing 737-fly.

Det var på flyplassen i Karachi i Pakistan at ATR-72 flyet nettopp var rullet ut av en hangar etter 3C-teknisk sjekk. Teknikere skulle utføre en motortest mens flyet sto parkert ved hangaren. Da motorene sto med full kraft, fikk flyet plutselig fart på seg og endte med å kollidere med Boeing-flyet.

Boeing 737-flyet tilhører selskapet Shaheen Air og er av typen Boeing 737-400 (AP-BJU), et fly som er tatt ut av tjeneste hos flyselskap og sto lagret på flyplassen. Flyet er bygget i 1992 for Malaysia Airlines. Shaheen har operert dette flyet siden 2012, før det ble tatt ut av tjeneste i 2017.

ATR-72 flyet (AP-BKW) ble produsert i 2012 for UTAir i Russland. PIA har operert flyet siden juni 2015.

Havarikommisjonen i Pakistan skal undersøke hva som var årsaken til hendelsen skriver avisen The Dawn. Ingen skal ha kommet til skade og det var ingen passasjerer i noen av flyene.

Boeing 737-400 flyet skal i følge flere nettsider om luftfart være delvis uten motorer og andre deler som er benyttet på andre fly i flåten til selskapet.

 

 

Andre nyheter

American Eagle-fly skled av rullebane på Bahamas

Hans Olav Nyborg

Boeing 727 skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Domstol krever havarirapport innen 45 dager

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer