Etter at Pakistan International Airlines (PIA) fikk flyforbud i Europa og USA, har selskapet nå måtte lete etter alternative løsninger for å kunne fly sitt rutenettverk.

Nå forhandler selskapet med et privat flyselskap, om å fly for PIA, for å hente hjem borgere til Pakistan. Når en avtale er på plass skal trolig det innleide flyselskapet bruke sitt mannskap til å fly Boeing 777-flyene til PIA.

Det pakistanske flyselskapet har fått flyforbud i Europa og USA  i kjølvannet av avsløringene rundt at over 200 piloter i selskapet har forfalsket sine pilotlisenser og godkjennelser.

EASA skriver i en pressemelding at det er stor usikkerhet rundt hvorvidt de resterende pilotene i PIA har ekte godkjennelser og hvorvidt det er ryddet opp i selskapet. Derfor får selskapet nå flyforbud de neste seks månedene inn og ut av Europa.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no