Hangar.no

PIA ønsker å bruke innleid selskap til å fly selskapets fly til og fra Europa

Etter at Pakistan International Airlines (PIA) fikk flyforbud i Europa og USA, har selskapet nå måtte lete etter alternative løsninger for å kunne fly sitt rutenettverk.

Nå forhandler selskapet med et privat flyselskap, om å fly for PIA, for å hente hjem borgere til Pakistan. Når en avtale er på plass skal trolig det innleide flyselskapet bruke sitt mannskap til å fly Boeing 777-flyene til PIA.

Det pakistanske flyselskapet har fått flyforbud i Europa og USA  i kjølvannet av avsløringene rundt at over 200 piloter i selskapet har forfalsket sine pilotlisenser og godkjennelser.

EASA skriver i en pressemelding at det er stor usikkerhet rundt hvorvidt de resterende pilotene i PIA har ekte godkjennelser og hvorvidt det er ryddet opp i selskapet. Derfor får selskapet nå flyforbud de neste seks månedene inn og ut av Europa.

Andre nyheter

Indiske Jet Airways kan være i luften igjen innen seks måneder

Hans Olav Nyborg

Kommer ikke til å fly A380 de neste to årene

Hans Olav Nyborg

Setter inn 737 MAX på ruter fra 29. desember i år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer