Hangar.no
Sas neo ROZ
Foto: Sebastian Ellefsen Burmo

Pilot i SAS får fire måneders fengsel for å møte på jobb med promille

En pilot som er ansatt i flyselskapet SAS skal 11. juni 2019 ha møtt på jobb med en promille på over 0,5. Nå har piloten måtte møte i retten og er dømt til fengsel i fire måneder.

Mannen som var kaptein, fløy denne dagen fra Kristiansand til Oslo, og deretter på rute fra Oslo til Stavanger. Ved ankomst Stavanger hadde mannen en promille på 0,2.

I følge Romerikes Blad har mannen tilstått forholdet, i tillegg har han fått avskjed fra flyselskapet.

– SAS har nulltoleranse for promille hos ansatte på jobb om bord, og klare retningslinjer for dette. Det innebærer blant annet at du umiddelbart blir satt på bakken dersom promilletesten gir utslag, og at arbeidsforholdet avsluttes, skriver Pressesjef John Eckhoff i SAS til avisen i en e-post.

Andre nyheter

Spørretime: Kaller Wizz Air for useriøst flyselskap

Hans Olav Nyborg

Nå sendes siste Airbus A340 ut av flåten til SAS

Hans Olav Nyborg

Forlenger lånegarantiordningen for norsk luftfart med et halvt år

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer