14.3 C
Oslo
24/09/20
Hangar.no
Sas neo ROZ
Foto: Sebastian Ellefsen Burmo

Pilot i SAS får fire måneders fengsel for å møte på jobb med promille

En pilot som er ansatt i flyselskapet SAS skal 11. juni 2019 ha møtt på jobb med en promille på over 0,5. Nå har piloten måtte møte i retten og er dømt til fengsel i fire måneder.

Mannen som var kaptein, fløy denne dagen fra Kristiansand til Oslo, og deretter på rute fra Oslo til Stavanger. Ved ankomst Stavanger hadde mannen en promille på 0,2.

I følge Romerikes Blad har mannen tilstått forholdet, i tillegg har han fått avskjed fra flyselskapet.

– SAS har nulltoleranse for promille hos ansatte på jobb om bord, og klare retningslinjer for dette. Det innebærer blant annet at du umiddelbart blir satt på bakken dersom promilletesten gir utslag, og at arbeidsforholdet avsluttes, skriver Pressesjef John Eckhoff i SAS til avisen i en e-post.

Andre nyheter

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

Ber norske myndigheter om hjelp – Kommer ikke gjennom vinteren uten

Hans Olav Nyborg

Widerøe flytter alt av vedlikehold hjem til Norge

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer